Bel Gilde-BT Bedrijfsopleidingen: +31(0)77-3202006

Cursussen voor Poolse werknemers

CURSUSSEN VOOR POOLSE WERKNEMERS

Werken met buitenlandse medewerkers kan lastige situaties veroorzaken die ontstaan door onbekendheid, taalbarrières of cultuurverschillen. Gilde-BT verzorgt in samenwerking met, van origine Poolse, Jola Criens een aantal trainingen die de  communicatie op de werkvloer verbeteren.

De trainingen worden gegeven door Jola Criens of een van haar ervaren trainers die beide talen uitstekend beheersen en de cultuur, gewoontes en arbeidsomstandigheden van beide landen kennen. Jola Criens is oprichtster van Personeelstrainer en richt zich al vanaf 2011 op het (samen)werken met buitenlandse werknemers in Nederland. Personeelstrainer staat, net zoals Gilde-BT, voor kwaliteit, resultaat en persoonlijke aandacht.

ONZE VOORDELEN

  • De cursussen worden gegeven door van origine Poolse trainers. Als ervaringsdeskundigen weten zij waar ze over praten
  • Aanvullende E-learning met onze unieke “MemoTrainer” app bij de taaltraining
  • Subsidiemogelijkheden
  • Landelijk opererend
  • Maatwerk mogelijk
  • Ruime ervaring in de praktijk
  • Hoge klantwaardering

ONS POOLSE CURSUSAANBOD

Regels in Nederland

“Onbeleefd, die Polen! Lopen ze in de pauze altijd weg!” Herkenbaar? Onderlinge cultuurverschillen zorgen vaak voor communicatieproblemen en onbegrip. In deze training is vooral aandacht voor die aspecten binnen de Nederlandse cultuur die anders zijn dan in het land van herkomst, maar op de werkvloer noodzakelijk zijn voor een goede communicatie en verstandhouding.

 

 

 

EFFECTIEF COMMUNICEREN POOLSE VOORMANNEN

Deze interactieve training is bedoeld voor Poolse werknemers die de capaciteiten hebben om door te groeien naar een aansturende of leidinggevende functie aan (Poolse) medewerkers in Nederland. Door een andere manier van leidinggeven in het land van herkomst ontstaat er vaak verwarring over de inhoud van de functie. Tijdens deze training worden diverse aspecten van de Nederlandse cultuur, leiding geven, organiseren, plannen en communiceren behandeld.

PRAKTISCH LEIDINGGEVEN

De interactieve training ‘Praktisch Leidinggeven’ is bedoeld voor Poolse werknemers met een leidinggevende functie. Door een andere manier van leidinggeven in het land van herkomst ontstaat er vaak verwarring over de inhoud van de functie. Dit
veroorzaakt uiteindelijk een verzet van de overige medewerkers, verslechtert de sfeer in het team en zorgt uiteindelijk voor verminderde productie.

 

 

NEDERLANDS VOOR BEGINNERS

Om met elkaar te kunnen communiceren, elkaar te kunnen begrijpen en goed op één lijn te zitten is een zekere basiskennis van de Nederlandse taal noodzakelijk. De lessen zijn gericht op de communicatie op de werkvloer en kan zodoende meteen in de praktijk worden toegepast. Tijdens de lessen leert men basis Nederlands spreken, lezen en schrijven.

 

 

 

 

NEDERLANDS VOOR GEVORDERDEN

Deze taaltraining Nederlands is gericht op Poolse werknemers die al een basis hebben gelegd en zich verder willen ontwikkelen. Door het volgen van de Taaltraining Nederlands – van A2 naar B1 kunnen uw werknemers zich nog beter integreren binnen de organisatie wat weer zorgt voor hogere productiviteit en tevredenheid.

 

 

 

 

BHV

BHV in het Pools, is een korte praktische training voor werknemers die binnen bedrijven zorg moeten gaan dragen voor bedrijfshulpverlening tijdens noodsituaties, calamiteiten, ongevallen en brand.

 

 

 

 

 

 

 

HEFTRUCK

Deze eendaagse heftrucktraining in het Pools is geschikt voor Poolse werknemers die met een heftruck werken of die met een heftruck willen gaan werken. Deze training is ook zeer geschikt voor bedrijven die hun bedrijfsrisico’s willen inperken.  iermee voldoet u als werkgever aan de eisen van de Arbowet om uw werknemers grondig te laten instrueren.

 

 

VCA-BASIS

Door veiligheidsonderwerpen te bespreken blijven mensen alert op veiligheid. Tijdens de training wordt de Poolse werknemer geïnformeerd over de belangrijkste veiligheidsaspecten binnen de Nederlandse organisatie. Het bespreken van veiligheid op de werkvloer is niet alleen wettelijk verplicht, maar voor iedere werknemer belangrijk.