Training Kwaliteit & Voedselveiligheid

Training Kwaliteit & Voedselveiligheid

Als producent en leverancier van voedingsmiddelen is de kwaliteit en voedselveiligheid van uw producten prioriteit nummer 1! Uw klanten verlangen het en vanuit diverse kwaliteitszorgsystemen wordt het zelfs geëist. Met de training Kwaliteit & Voedselveiligheid zorgt u er in één dag voor dat kennis over deze onderwerpen onder uw medewerkers gewaarborgd is.

Uw medewerkers, die dagelijks met de bereiding van voedingsmiddelen te maken hebben, moeten het besef hebben dat ze altijd voor de beste kwaliteit én veilig te consumeren producten moeten zorgen. Zij moeten als geen ander weten wat kwaliteit is en wat zij kunnen doen om te zorgen voor voedselveilige producten.

Gilde-BT biedt u een training aan waarin de aspecten van kwaliteit en voedselveiligheid in één dag klassikaal worden behandeld. Op een vlotte en interactieve manier worden uw medewerkers wegwijs gemaakt in deze thema’s. Ter ondersteuning aan deze training wordt een e-learning ter beschikking gesteld, waarin de benodigde theorie wordt aangeboden, afgewisseld met digitale oefeningen. De training wordt afgesloten met toetsing en certificering, om zeker te zijn dat de belangrijkste kwaliteit- én voedselveiligheidsaspecten goed zijn begrepen.

Doelgroep Kwaliteit & Voedselveiligheid

 • Nieuwe medewerkers (pré- of onboarding)
 • Huidige medewerkers (opfris)

Vooropleiding

Geen vooropleiding vereist.

Opzet

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Kwaliteit
 • Voedselveiligheid
 • HACCP
 • Hygiënisch werken

De ochtend voorafgaand aan de training zal de trainer samen met u bepalen welke bedrijfsspecifieke zaken in de training zullen worden verwerkt, zoals onder anderen de eigen CCP’s, kwaliteitssystemen van uw bedrijf, uw methode voor controle en registratie en specifieke aandachtspunten rondom hygiëne en bedrijfsregels. Deze specifieke items zullen worden verweven met de basisstructuur van onze training zodat het geleerde perfect aansluit bij uw praktijk.

De bijbehorende e-learning leermodules worden gratis aan uw medewerkers verstrekt en dienen ter voorbereiding op de trainingsbijeenkomsten en kunnen als naslaginformatie ook na afronding van de training worden gebruikt. Met filmpjes en oefeningen worden praktijksituaties op een levendige en begrijpelijke manier toegelicht. Desgewenst is een hard-copy hand-out van de trainingsmaterialen mogelijk.

Resultaat

Bij het voldoende score van een aantal toetsvragen krijgt de deelnemer een certificaat. Dit certificaat kan hij of zij printen (fysiek) of digitaal zichtbaar maken op zijn of haar device. Dit certificaat wordt ‘geprint’ op een vooraf ingesteld en afgesproken template c.q. format. Vanuit ‘compliance’ kan het behaalde resultaat in de personeelsfile worden opgenomen. Tevens kunt u deze certificaten gebruiken om bij audits aan te tonen dat uw medewerkers de vereiste basistraining op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid hebben behaald!

Gedurende de periode na het behalen van het certificaat wordt gebruik gemaakt van de  MemoTrainer. Deze ingebouwde tool registreert welke stof is doorlopen en welke vragen uw medewerker fout heeft beantwoord en genereert op basis hiervan een aantal periodieke herhaalvragen. Op deze manier wordt de lesstof beter en sneller in het langetermijngeheugen opgenomen, en wordt kennis op peil gehouden!

Duur

Voorbereiding/rondleiding trainer: 1 dagdeel
Training: 1 dagdeel
E-learning inclusief toetsing: 30 minuten

Deelnemers

Maximaal 15 deelnemers per groep

Certificering

Bij het goed maken van een vooraf bepaald aantal toetsvragen krijgt de deelnemer een bedrijfsspecifiek certificaat.

Prijsstelling

Eenmalige kosten: €790,- (uitvoer training inclusief voorbereiding op uw bedrijf)
Gebruikskosten e-learning: Gratis

Tarieven zijn exclusief:

 • 21% BTW
 • Reiskosten

Locatie

Incompany

Subsidies en branchevergoedingen

Voor ons trainingsaanbod is in veel gevallen een vergoeding mogelijk vanuit uw eigen Opleidings- en Ontwikkelfonds. Daarnaast is voor MBO-BBL opleidingen voor bedrijven de ‘Subsidie Prakijkleren’ van toepassing. Voor meer informatie over deze vergoedingen en subsidies klikt u hier.

Meer informatie?

gilde_bt_logoBel of mail met één van onze opleidingsadviseurs!
Tel: 077 – 320 2006
E-mail: bedrijfsopleidingen@gilde-bt.nl

Ja, ik vind dit interessant

Wij gaan voor

%

tevredenheid

Waarom Gilde-BT?

 • Specialist in maatwerk opleidingen
 • Maximale aansluiting bij de praktijk
 • Expert op subsidie gebied
 • Hoog slagingspercentage
 • Hoge klantwaardering