Bedrijfsschool bij Van Geloven

Bedrijfsschool bij Van Geloven

Van Geloven heeft begin dit jaar het startschot gegeven voor het ontwikkelen van een eigen bedrijfsschool aan de hand van de unieke EMT-aanpak van Gilde-BT. Jouke Hoogsten, onze projectmanager, vertelt je in dit bericht meer over het proces;

“Hoe leiden we al die nieuwe mensen op onze nieuwe productielijnen op?”

Deze vraag speelde bij Van Geloven Snacks, één van de grootste snackfabrikanten van Nederland.

Op de drie grootste vestigingen – Tilburg, Helmond en Maastricht – worden in het derde kwartaal van 2019 en begin 2020 productielijnen verhuisd van de ene locatie naar de andere. Ook worden er nieuwe lijnen op de locaties geplaatst. Om deze lijnen te kunnen bemannen werft Van Geloven op dit moment veel nieuwe operators. De combinatie van nieuwe lijnen én veel nieuwe medewerkers zorgt voor een grote uitdaging op het gebied van het opleiden van deze medewerkers.

Gilde-BT Bedrijfsopleiding helpt Van Geloven door middel van de unieke EMT-aanpak. Voordat de lijnen worden geplaatst en opgestart, wordt een opleidingsstructuur ontworpen rondom de nieuwe lijnen. Binnen deze structuur worden maatwerk opleidingsmaterialen ontwikkeld, die klaar liggen op het moment dat de nieuwe lijnen operationeel worden.

Binnen Van Geloven worden mensen getraind die op een nieuwe standaardwijze werkinstructies ontwikkelen, die als onderdeel van de opleiding ingezet gaan worden. Daarnaast traint en begeleidt Gilde-BT Bedrijfsopleidingen praktijkopleiders die straks als interne trainer hun nieuwe collega’s gaan opleiden én begeleiden in het uitvoeren van de opleidingen.

Een totaalpakket dat Van Geloven in staat stelt efficiënt en gestructureerd de operators te trainen, zodat de lijnen snel volledig operationeel zijn! Dit in volledig partnership met Van Geloven, zodat het een opleiding voor en door Van Geloven Snacks wordt.